Business & Management

Tim Cook: Vendimi i Komisionit Europian "një farsë politike"

Sht 1 2016
0 Shpërndarje
Tim Cook: Vendimi i Komisionit Europian "një farsë politike"
Apple Inc. CEO Tim Cook gestures to the audience as he closes the company's World Wide Developers Conference keynote in San Francisco, California, U.S., June 13, 2016. REUTERS/Stephen Lam

Apple Inc. CEO Tim Cook gestures to the audience as he closes the company’s World Wide Developers Conference keynote in San Francisco, California, U.S., June 13, 2016. REUTERS/Stephen Lam

Gjoba 13 miliard euroshe e Komisionit Europian ndaj Apple është një “farsë politike”, u shpreh shefi ekzekutiv Tim Cook gjatë një interviste ditën e sotme për gazetën Irlandeze Irish Independent.

Ditën e Marte shefja e konkurrencës pranë Bashkimit Europian, Margaret Vestager, shtroi pyetjen sesi mund të ishte e drejtë një taksë prej 0,005% që Apple i ka paguar Shtetit Irlandez në 2014-tën.

“Ata morën një shifër dhe nuk e di se nga e nxorën,” u shpreh Cook për Irish Independent. Ai bëri të ditur se do të luftojë vendimin së bashku me qeverinë Irlandeze duke thënë se nuk ka “asnjë bazë ligjore”. Gjoba e Komisionit Europian është e larta vendosur ndonjëherë nga ky institucion ndaj një kompanie në një hetim anti monopol.

Apple është kompania e vetme Amerikane e cila ka një fitim prej 181 miliard dollarësh. Tim Cook shprehu besim se apelimi i vendimit do të rezultojë i suksesshëm dhe se kompania e tij do të vijojë të shtojë aktivitetin në Irlandë pavarësisht ngjarjeve të fundit. (PCWorld Albanian)

Lajmet e fundit>