Business & Management

Tim Cook humb 15% të fitimit në 2016-tën si rezultat i rënies së fitimeve të Apple

Jan 6 2017
0 Shpërndarje
Tim Cook humb 15% të fitimit në 2016-tën si rezultat i rënies së fitimeve të Apple

20160121_ep-030801a_mcu_016-100639614-largeShefi ekzekutiv i Apple Tim Cook humbi një pjesë të konsiderueshme të stimujve financiar që përfitoi në 2016-tën si rezultat i raporteve pozitive financiare të kompanisë. Megjithatë historia nuk është e njëjtë për këtë vit sepse fitimet e kompanisë ranë me 14% në 2016-tën.

Kështu Cook humbi 15% të stimujve pavarësisht rritjes së rrogës bazë me 50%. Por mos u frikësoni sepse nuk do të ngelë pa gjë, ai ka fituar 8,747,719 dollar. Së bashku me Cook, ishin edhe disa drejtues të lartë të kompanisë që humbën ca miliona për shkak të performancës së dobët.

Stimujt financiar të Cook mund të jenë deri në katër herë më të larta sesa rroga bazë nëse objektivat e kompanisë tejkalohen. Në 2015-tën Cook fitoi 10.28 milion dollar. Në 2016 stimujt financiar ishin vetëm 1,79 e rrogës bazës.

Pesë ekzekutivët e tjerë: angela Ahrendts, Eddy Cuem Dan Ricco dhe Bruce Sewell të cilët fituan 25 milion dollar vitin e kaluar, këtë vit fituan vetëm 22.8 milion dollar. (CIO Albanian)

Tags >

Tim Cook