Harduer

TI blen National Semiconductor

Pri 5 2011
0 Shpërndarje
TI blen National Semiconductor

Kompania Texas Instruments të hënë ka njoftuar që është pajtuar të blej kompaninë e gjysmëpërçuesve National Semiconductor për një shumë prej 6.5 miliardë dollarë. Transaksioni do të realizohet i tëri në kesh dhe pritet të mbyllet brenda një periudhë gjashtë deri nëntë muaj. TI, e cila prodhon çipa me energji të ultë, deklaroi se do të kombinoj 30.000 produktet analoge dhe do të avancojë aftësitë prodhuese me ofertat e National Semiconductor, që bën qarqe analoge të integruara.