Harduer

Samsung pret rënie të fitimit nga çipet e memories

Sht 20 2018
0 Shpërndarje
Memoria NAND varet së shumti në kërkesën e Apple për memorien e iPhone dhe kërkesës për disqe solide SSD. Samsung pret rënie të fitimit nga çipet e memories

Rënia e kërkesës për çipe memorie ka bërë një Samsung të ndryshojë strategjinë për vitin e ardhshëm duke ulur menjëherë prodhimin raportoi Bloomberg.

Prodhuesi më i madh i çipeve NAND dhe DRAM parashikoi një rritje më të vogël sesa kishte menduar prej 20% dhe 30% në kërkesë vitin e ardhshëm.

Së bashku me SK Hynix dhe Micron Technology Samsung dominon tregun e çipeve të memories DRAM dhe NAND.

Memoria NAND varet së shumti në kërkesën e Apple për memorien e iPhone dhe kërkesës për disqe solide SSD.

Menjëherë pas lajmit aksionet e rivalëve të Micron, Western Digital dhe Seagate Technology u rritën me 3%, 1% dhe 2% respektivisht. /CIO Albanian