Internet

Reklama “Mendo Ndryshe” nga Steve Jobs

Tet 6 2011
0 Shpërndarje
Reklama “Mendo Ndryshe” nga Steve Jobs

Kjo video paraqet reklamën e Apple me titull “Mendo Ndryshe” të vitit 1997. Videoja nuk është transmetuar ku rrëfyes është vetë Steve Jobs.

“Sepse njerëzit që janë mjaft të çmendur për të menduar se mund ta ndryshojnë botën janë ata që e bëjnë.”

Nëpërmjet fushatës Mendo Ndryshe u paraqit një rrugë për inciativa të tjera reklamuese. Kjo reklamë mori shumë çmime dhe tingëlloi për ndërmarrjen Apple që do ta përcjellë atë rrugë – duke menduar ndryshe dhe i futur ato ide të çmendura të cilat nuk i kishte planifikuar ndonjë ndërmarrje tjetër.

Apple të lëshojë një lëshues i MP3-ve? Njerëzit e menduan si gjë që s’do të ndodhë.

Apple të futet në biznesin e telefonave? Një propozim i humbur, pa dyshim.

Dhe Apple të ketë dyqane? Gati secili e mendoi këtë si gjë që s’do të ndodhë.

Apple nuk mbështetet në hulumtim në tregut për ta drejtur rrugën e produktit të vet. Kjo ndërmarrje nuk i përcjell trendet dhe modën në teknologji. Mjaft kundërshtuese – Apple e udhëheq rrugën e vet dhe i vendos kushtet që ndërmarrjet e tjera i provojnë dhe i rivalizojnë. Në të vërtet, Apple nën drejtimin e Steve Jobs ishte përgjithësisht e përqëndruar në dërgimin e produkteve nismëtare që thelbësisht ndryshuan rrugën sipas të cilës ne e përdorim teknologjinë.

Mendoni Ndryshe? Apple nuk e tha vetëm si ligjëratë, ajo eci nëpër atë rrugë./cio.al

Lajmet e fundit>