Karriere

Qytetarët e cila vendeve Evropiane punojnë më të shumti?

Qer 29 2017
0 Shpërndarje
Sot në Evropë njerëzit shpenzojnë mesatarisht më shumë orë pune sesa në të kaluarën. Në 2015-ën, Evropianët punuan 1,9 vite më shumë sesa një dekadë më parë. Qytetarët e cila vendeve Evropiane punojnë më të shumti?

Stili i jetës së italianëve është endrra e çdo qytetari Evropian. Ushqimi, klima e shumë aspekte të tjera të “la dolce vita” i kanë dhënë këtij vendi njerëzit më të shëndetshëm.

Sipas EuroStat, italianët janë Evropianët që shpenzojnë më pak kohë në punë, mesatarisht 30.7 vite përgjatë gjithë jetës së tyre.

Kontrast bëjnë Suedezët të cilët shpenzojnë mesatarisht 41.2 vite në punë. Fqinjët e tyre si Hollanda, Danimarka, Britania dhe Gjermania kanë të dhëna të ngjashme për orët e punës.

Sot në Evropë njerëzit shpenzojnë mesatarisht më shumë orë pune sesa në të kaluarën. Në 2015-ën, Evropianët punuan 1,9 vite më shumë sesa një dekadë më parë.

Në Maltë puna u rrit me 5.1 vite nga 2005-ta deri në 2015-ën me një mesatare prej 33.4 vitesh. Megjithatë edhe pse Suedezët kanë orët më të gjata të punës, nuk do të thotë se janë të lidhur pas tavolinës.

Ndërsa punonjësit në shumicën e vendeve shpenzojnë 50 orë pune në javë, vetëm 1% e Suedezëve e bëjnë këtë. /CIO Albanian