Mobile

Portabiliteti shtrihet edhe te numrat fiks në Shqipëri

Pri 16 2013
0 Shpërndarje
Portabiliteti shtrihet edhe te numrat fiks në Shqipëri

Telefona FixDuke filluar nga data 1 prill, shërbimi i portabilitetit të numrit është shtrirë edhe në numrat fiks në Shqipëri.

Tashmë, qytetarët kanë mundësi të ndryshojnë operatorin e shërbimit fiks, duke mbajtur të njëjtin numër.

Faza e parë e këtij projekti kishte nisur qysh në muajin shtator të vitit të kaluar në zonat e Beratit, Lushnjes dhe Pogradecit.

Në ditët e para të prillit janë realizuar dhe bartjet e para në telefoninë fikse në Tiranë.

Portabiliteti i numrave fiks e plotëson shërbimin e bartjes së numrit në të gjitha nivelet.

Portabiliteti i numrit nisi dy vjet më parë me mundësimin e bartjes së numrave celularë.

Ky proces rezultoi edhe më i suksesshëm se pritshmëritë.

Aktualisht, bartjet e numrave celularë janë më shumë se 100 mijë.

Në shërbimet e telefonisë lëvizshme, portabiliteti i numrit i dha një shtysë të mëtejshme konkurrencës mes operatorëve.

Sipas Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare, ky shërbim i jep edhe tregut të telefonisë fikse një mundësi më shumë për të rritur konkurrencën dhe ofrimit ndaj përdoruesve të alternativave të tyre me shërbime, cilësi dhe çmime konkurruese. (CIO Albanian)

Lajmet e fundit>