Harduer

Po humbasim jetë me fokusin në aparatet telefonike

Sht 6 2013
0 Shpërndarje
Po humbasim jetë me fokusin në aparatet telefonike

teenagers_smartphonesPër të ilustruar ndikimin që kanë smartfonët në marrëdhëniet shoqërore, Akademia “Shkenca ime”, ka nxjerrë në YouTube një video, “E Harrova telefonin tim”.

Në video një grua e re tregon përshtatjen e saj ditore me njerëz që kanë tërë kohës varësi ndaj aparate telefonike.

[youtube id=”OINa46HeWg8″]

Ndarja midis tërheqjes dhe varësisë

Kemi ardhur siç duket në pikën ku tërheqja për pakicën është bërë varësi për shumicën. Edhe kjo shumicë do të jetë masa më e madhe duke menduar miliarda smartfonë të rinj që priten të prezantohen brenda 3 viteve, sipas një raporti të IDC. Pjesa e dhimbshme e videos së prezantuar është se çdokush mund të jetë si në vendin e gruas ashtu edhe në vendin e miqve të saj. Është një ndjenë e trishtë të jesh mes një shoqërie të varur nga smartfoni ku ti ndihesh vetëm, por gjithashtu është një ndjenë e bezdisur fakti që mund të rrish 30 minuta pa parë telefonin.

Mbështetësit e kulturës telefonike do të argumentonin se nuk jemi vetëm, telefoni është mënyra e re për tu socializuar. Pajisjet mobile dhe aplikacionet e rrjeteve sociale kanë sjellë njerëzit më afër, duke na lidhur ne me miqtë, familjet dhe njerëz që nuk i kemi pas njohur më parë.

Por unë ku ndodhem? Asgjë virtuale nuk e mund realen. Edhe pse rrjetet sociale mund të kenë rolin e tyre të rëndësishëm në shoqëri, njerëzit së bashku mund të ndajnë momente reale jetësore. Thjesht mjafton një kujtesë me anë të ziles për mesazhet që vijnë në aparatet tona.

Lajmet e fundit>