Uncategorized

Office Depot mashtron përdoruesit, PC Health Check identifikon probleme inekzistente

Nën 23 2016
0 Shpërndarje
Office Depot mashtron përdoruesit, PC Health Check identifikon probleme inekzistente

500703-how-we-test-security-softwareOffice Depot ka ndaluar nga funksion program të kompanisë i cili përdorej për të skanuar kompjuterat për maluer pas raportimeve se po përdorej për të mashtruar klientët duke ju shkaktuar dëm qindra dollarë.

Bëhet fjalë për PC Health Check që sipas raporteve se po rekomandonte rregullime të kushtueshme për probleme që nuk ekzistonin.

Një ekip lajmesh kohët e fundit mori një grumbull kompjuterësh të rinj dhe i çoi në 6 vendndodhje të Office Depot rreth Portland, Ore. Teknikët në dyqane thanë se PC po tregonin “ shenja malueri,” dhe ofruan shërbime riparimi dhe mbrojtjeje për një çmim deri në $180.

Po të njëjtët kompjuterë u dërguan në një kompanie lokale sigurie, IOActive, ku ekspertët nuk gjetën kod keqdashës – jo më simptoma.

Një tjetër raport me 3 kompjutear krejtësisht të rinj u dërguan pranë një dege Office Depot. Teknikët në dy vende sugjeruan shenja të “përformancës së ulët, duke rekomanduar një rregullim mes $149 dhe $199; një dyqan i tretë nuk gjeti asnjë problem. (CIO Albanian)