Harduer

Nvidia në vështirësi financiare

Jan 29 2019
0 Shpërndarje
Por ekonomia Kineze ka dëmtuar edhe kompani të tjera që nga Apple tek Samsung dhe Nvidia është kompania e fundit. Nvidia në vështirësi financiare

Nvidia ka paralajmëruar investitorët për shitje të dobëta për shkak të ekonomisë në rënie të Kinë dhe dobësimi të gërmuesve të kriptomonedhave.

Nvidia thotë se ka gjeneruar 500 milion dollarë më pak të ardhura gjatë tre mujorit të fundit financiar.

Në fillim të 2018-ës Nvidia gjeneroi të ardhura rekord nga boomi i kriptomonedhave.

Por me rënien e interesit të shfaqur ndaj kriptomonedhave edhe të ardhurat ranë ndjeshëm.

Por ekonomia Kineze ka dëmtuar edhe kompani të tjera që nga Apple tek Samsung dhe Nvidia është kompania e fundit.

Vitin e kaluar Nvidia gjeneroi 2.7 miliardë dollarë në tre mujorin e fundit ndërsa këtë vit më 2.2 miliardë dollarë. /PCWorld Albanian

Tags >

nvidia