Siguri

Ndërmarrjet amerikane duhet të mbrohen nga sulmet kibernetike

Tet 16 2011
0 Shpërndarje
Ndërmarrjet amerikane duhet të mbrohen nga sulmet kibernetike

Ndërmarrjet publike kanë nevojë që të shikojnë më afër në zbulimin e tyre ndaj sulmeve kibernetike pas udhëzimeve të reja të lëshuara gjatë kësaj jave nga Komisioni i Shteteve të Bashkuara për Siguri dhe Shkëmbim.

Udhëzimet, nga divizioni i SEC (Securities and Exchange Commision) për financat e korporatës, synon që t’i ndihmojë ndërmarrjet në përcaktimin kur ata kanë nevojë që të mbyllin sulmet kibernetike ose sasinë e rrezikut që ato sulme e paraqesin tek bizneset

Në përgjithësi, ndërmarrjeve publike në Shetet e Bashkuara u kërkohet mbyllja e ngjarjeve të rastësishme që mund të kenë një ndikueshmëri në biznesin e tyre. Derisa rregullat e tanishme nuk i përmendin në mënyrë të veçantë rregullat për sulme kibernetike, udhëzimet e reja thonë që ato sulme duhet të raportohen në disa raste.

Ndërmarrjet duhet të mbyllin mundësinë e këtyre sulmeve “nëse këto çështje janë në mesin e faktorëve më të theksuar që e bëjnë një investim në ndërmarrje si spekulativ ose të rrezikuar,” thonë udhëzimet, e paraqitura gjatë ditës së enjte./cio.al