Aplikacione

Microsoft zbërthen problemin e migrimit të drejtpërdrejtë

Sht 18 2011
0 Shpërndarje
Microsoft zbërthen problemin e migrimit të drejtpërdrejtë

Me lëshimin e sistemit të ri operativ të Windows Server, Microsoft ka pushtuar një nga problemet më bezdisës në virtualizim: kalimin nga një makinë virtuale (VM) përgjatë një rrjeti të madh të gjerë (WAN).

Microsoft zbuloi këtë veçori të re në konferencën Microsoft BUILD, të mbajtur gjatë kësaj jave në Anaheim të Kalifornisë. Kjo veçori do të jetë e gatshme në versionin 3 hypervisor të Hyper-V, të përfshirë në serverin e sistemin e ri operativ të Microsoft, Windows Server 8.

Sipas analistëve, përshtatshmëria e këtillë rrit përvojën e Microsoft në virtualizim.

Shumica e ofruesve të softuerëve për virtualizim të softuerëve, duke përfshirë Microsoftin, kanë ofruar për një kohë të gjatë migrimin brenda një rrjeti local. Një problem më i largët ka qenë ofrimin i mundësisë për ta lëvizur një VM të drejtpëdrejtë përgjatë subnetëve të ndryshëm, ose nënrrjeteve të ndara WAN. Zhivllimi i rrjetit dhe ndërlikimi i adresimit të rrjetit e kanë bërë këtë çështje si mjaft sfiduese./cio.al