Business & Management

Microsoft shkurton 10% të fuqisë punëtore globale

Kor 6 2017
0 Shpërndarje
Këto largime vinë në kuadër të një riorganizimi që po ndërmerret nga kompania njoftuar në fillim të javës. Microsoft shkurton 10% të fuqisë punëtore globale Photo Source: Getty Images

Microsoft do të shkurtojë 10% të fuqisë punëtore globale tha kompania ditën e Enjte duke konfirmuar raportet dhe spekulimet e pak ditëve më parë.

Me afro 50,000 punonjës në mbarë botën, afro 5,000 vende pune të të preken nga ndryshimet.

Këto largime vinë në kuadër të një riorganizimi që po ndërmerret nga kompania njoftuar në fillim të javës.

Largimet prekin kryesisht divizionet e shitjeve dhe marketingut por nuk do të shpëtojnë departamentet e ligjore dhe të financave.

Reforma e Satya Nadella pritet të ndryshojë mënyrën sesi kompania shet produktet nxitur edhe nga ekspansioni i bizneseve Microsoft Azure dhe Office 365. /CIO Albanian

Tags >

microsoft