Uncategorized

Markg Zuckerberg dhuron 3 milion $ për të shpërblyer shkencëtarët e sëmundjeve komplekse

Shk 21 2013
0 Shpërndarje
Markg Zuckerberg dhuron 3 milion $ për të shpërblyer shkencëtarët e sëmundjeve komplekse

Mark ZuckerbergMark Zuckerberg dhe gruaja e tij Priscilla Chan, të cilësuar si donatorët e dytë më bujarë në botë po dhurojnë një pjesë të konsiderueshme të pasurisë për të shpërblyer 1 prej 11 shkencëtarëve më ambiciozë që po punojnë për të kuruar disa sëmundje komplekse.

“Shoqëria jonë ka nevojë për heronj dhe këta janë shkencëtarët, kërkuesit dhe inxhinierët. Ne duhet të shpërblejmë njerëzit që kurojnë sëmundjet, duhet të zgjerojmë konceptin që kemi për humanitetin dhe duhet të punojmë për të përmirësuar jetën e njerzve.

Kjo është shuma më e madhe e paguar ndonjëherë për këtë çmim dhe shpresoj që të shërbejë si shembull për dhënien e çmimeve të ngjashme dhe në fushat e tjera të rëndësishme për shoqërinë.” tha CEO i Facebook. (CIO Albanian)