Historia e kompjuterit

Makina Hollerith e Herman

Kor 26 2011
0 Shpërndarje
Makina Hollerith e Herman

Gjatë vitit 1970, SHBA-të i kishte kapluar një krizë financiare. Me këtë rast, qeveria kishte organizuar një garë për të këshilluar një zgjidhje ndaj krizës. Dhe Herman Hollerith fitoi. Ai rekomandoi regjistrimin e të dhënave në kartela shtypëse, të cilat do të lexoheshin nga një makinë tabelare.