Investim

Lyft konfirmon një investim prej 600 milion dollarësh

Pri 13 2017
0 Shpërndarje
Në postimin në blog ku lajmëronte investimin kompania vendosi të mos jepte informacion për mënyrën sesi ky fond do të përdoret. Lyft konfirmon një investim prej 600 milion dollarësh Photo Source: Lyft

Lyft konfirmoi se një grup investitorësh të rinj dhe ekszistues kanë investuar edhe 600 milion dollar të tjera. Ky investim rrit vlerën e kompanisë 7.5 miliard dollar.

Në mesin e investitorëve janë Alliance Bernstein, Baillie Gifford, KKR, dhe Sektori Publik Kanadez.

Në postimin në blog ku lajmëronte investimin kompania vendosi të mos jepte informacion për mënyrën sesi ky fond do të përdoret.

Investimi vjen në një moment kur rivalin Amerikan Uber por përballet me situatë të vështirë nga praktikat e ndjekura dhe largimet e disa ekzekutivëve.

Për nga investimet Lyft është shumë larg Uber. Ky i fundit ka përfituar 8.81 miliard dollar investime ndërsa Lyft vetëm 3 miliard. Megjithatë Lyft ka patur një rritje premtuese prej 34% në xhirot e realizuara. /CIO Albanian

Tags >

Lyft
Lajmet e fundit>