Microsoft

Letra e plotë që Steve Ballmer iu dërgoi punonjësve për të treguar largimin e tij

Aug 26 2013
0 Shpërndarje
Letra e plotë që Steve Ballmer iu dërgoi punonjësve për të treguar largimin e tij

Microsoft-CEO-Steve-BallmerDrejtuesi i ndërmarrjes Microsoft, Steve Ballmer lajmëroi për planet e tij për t’u larguar brenda 12 muajve të ardhshëm, gjatë ditës së shtunë. Në një letër të dërguar tek punonjësit e kompanisë, ai tregon vendimin “emocional dhe të vështirë” për t’u pensionuar.

Ja e-maili i plotë i dërguar tek punëtorët:

Unë po ju shkruaj që t’iu bëjë me dije që unë do të largohem nga pozita e udhëheqësit të Microsoft-it brenda 12 muajve, pasi të jetë zgjedhur një pasardhës. Nuk është kurrë një kohë e përsosur për këtë lloj të kalimit, por tani është koha e duhur. Mendimet e mia fillestare ishin që do të largohesha në fazën e mesme të kalimit të ndërmarrjes sonë të përqendruar që t’ua mundësojmë konsumatorëve veprimtaritë që ata i çmojnë më së shumti. Ne kemi nevojë për një drejtues i cili do të jetë këtu për një afat më të gjatë për një drejtim të ri. Ju mund të lexoni lëshimin e plotë për shtyp në Qendrën e Lajmeve të Microsoft-it.

Kjo është kohë e shndërrimit të rëndësishëm për Microsoft-in. Skuadra jonë e re e Udhëheqjes së Lartë është e mahnitshme. Strategjia që ne kemi arritur është e klasës së parë. Organizata jonë e re, që është përqendruar në fushat për funksione dhe inxhinieri, është e duhura për mundësitë dhe sfidat përpara.

Microsoft-i është një vend i mahnitshëm. Unë e dua këtë ndërmarrje. Unë e dua rrugën që ne kemi ndihmuar dhe popullarizuar informatikën dhe PC-në. Unë e dua madhështinë dhe guximin e basteve tona. Unë i dua njerëzit dhe talentin e tyre dhe dëshirën e tyre për të pranuar dhe përqafuar gamën e gjerë të tyre të mundësive, duke përfshirë sjelljet e tyre të çuditshme. Unë e dua rrugën se si ne kapemi dhe punojmë me ndërmarrjet e tjera për të ndryshuar botën dhe për të pasur sukses së bashku. Unë e dua gjerësinë dhe llojllojshmërinë e konsumatorëve tanë, nga konsumatorët tek ndërmarrjet, të gjitha industritë, shtetet dhe njerëzit e të gjitha fushave dhe grupmoshave.

Unë jam krenar se çfarë kemi arritur. Ne jemi rritur nga 7.5 milionë dollarë në afërsisht 78 miliardë dollarë që kur iu bashkova Microsoft-it dhe ne jemi rritur nga punësimi i vetëm pak më tepër se 30 vetave në pothuajse 100,000. Unë ndjehem mirë për kryerjen e një roli në atë sukses dhe për të qenë i përkushtuar 100 për qind emocionalisht përgjatë rrugës. Ne kemi më tepër se 1 miliard përdorues dhe sjellim një fitim të madh për aksionerët tanë. Ne kemi dërguar më tepër përfitimet dhe para të gatshme tek aksionerët se sa pothuajse cilado ndërmarrje tjetër në histori.

Unë jam i gëzuar nga misioni jonë i fuqizimit të botës dhe besojmë në suksesin tonë të ardhshëm. Unë e dua fortë pronën time në Microsoft dhe do të shikoj që të vazhdojë si njëri nga poseduesit më të mëdhenj në Microsoft. Kjo është një gjë emocionale dhe e vështirë për mua që ta bëj. Unë e bëj këtë hap për

interesat më të mira të ndërmarrjes që e dua; është gjëja jashtë familjes sime dhe shokëve të mi më të ngushtë që ka rëndësi më së tepërmi. Microsoft-i ka të gjitha ditët më të mira përpara. Dijeni që jeni pjesë e skuadrës më të mirë në industri dhe keni asetet e duhura teknologjike. Ne nuk mundemi dhe nuk do ta humbim një rast në këto kalime. Unë jam i përqendruar dhe jam duke drejtuar sa më mirë dhe e di që unë në mund të llogaris tek të gjithë ju për ta bërë të njëjtën gjë. Le ta bëjmë vetveten krenarë. (CIO Albanian)

Tags >

microsoft
Lajmet e fundit>