Historia e kompjuterit

Kompjuterët analogë: Analizuesi diferencial i Nordsieck

Jul 26 2011
0 Shpërndarje
Kompjuterët analogë: Analizuesi diferencial i Nordsieck

Arnold Nordsieck prodhoi një kompjuter analog në vitin 1950. Ai ishte modeluar sipas analizuesit diferencial të prodhuar deri më 1930, por me dallime të rëndësishme. Për shembull, kompjuteri i Nordsieck përdorte lidhjet elektrike në vend të boshteve mekanike. Kjo ishte pajisja e parë që plotësoi të tre prioritetet e Nordsieck, që ishin “të qenët portabël, i thjeshtë, i besueshëm dhe ekonomik.” Përmasat e vogla si dhe inxhinieria e çiltër e paisjes së tij përmbushnin tre kushtet themelore. Dhe çmimi i tij prej 700 dollarësh gjithashtu përmbushi edhe kushtin e katërt.

Lajmet e fundit>