Technology

Kina dhe India lider në FinTech

Qer 29 2017
0 Shpërndarje
Në tërësi kjo figurë qëndron në 69% të popullsisë. Nëse flasim për sektorë të ndryshëm, Kina dominon katër nga pesë hapësira të analizuara. Kina dhe India lider në FinTech

Ritmi i adoptimit të FinTech ndryshon nga njëri vend tek tjetri. Sipas firmës së shërbimeve profesionale EY e cila ka realizuar një hulutim në këtë industri, Kina është vendi më i avancuar me numrin më të lartë të popullsisë e cila përdor shërbimet FinTech.

Në tërësi kjo figurë qëndron në 69% të popullsisë. Nëse flasim për sektorë të ndryshëm, Kina dominon katër nga pesë hapësira të analizuara.

Vetëm shërbimet e sigurimeve dominohen nga India dhe Britani. Sektorët e transferimit të parave, planifikim financiar, kursimeve dhe investimeve dhe huamarrjes, dominohen nga Kina dhe India. /CIO Albanian

Tags >

Fintech