Business & Management

Jeff Bezos premton të dhurojë të gjithë pasurinë për bamirësi

Nën 14 2022
0 Shpërndarje
Më përpara ekzekutivi kishte premtuar 10 miliardë dollarë përgjatë dekadës për Fondin e Tokës së Bezos për luftimin e ndryshimeve klimatike. Jeff Bezos premton të dhurojë të gjithë pasurinë për bamirësi

Ish shefi i Amazon Jeff Bezos është CEO më i fundit i teknologjisë i cili do të shquhet për filantropinë e tij. Themeluesi i Amazon tha gjatë një interviste në CNN se synon të dhurojë shumicën e tij të pasurisë prej 124 miliardë dollarësh për bamirësi.

Shumica do të shkojë për të luftuar ndryshimet klimatike apo për të krijuar unitet për njerëzimin. Ndërsa Bezos ndau shumë pak detaje, ai dhe partnerja e tij Lauren Sanchez ishin duke ndërtuar kapacitet e nevojshme për dhurimin e pasurisë.

Më përpara ekzekutivi kishte premtuar 10 miliardë dollarë përgjatë dekadës për Fondin e Tokës së Bezos për luftimin e ndryshimeve klimatike.

Ish bashkëshortja e tij MacKenzie ka dhuruar tashmë 4 miliardë dollarë në disa organizatat muajt e fundit.

Strategjia nuk është diçka e padëgjuar. Bashkëthemeluesi i Microsoft Bill Gates shquhet për donacionet për bamirësi. Mark Zuckerberg në 2015-ën premtoi të dhuronte 99% të aksioneve të tij me vlerë prej 45 miliardë dollarësh në Iniciativën Chan Zuckerberg. /CIO Albanian