Harduer

iPhone 4S ka procesorin dual-core dhe memorien 512MB

Tet 16 2011
0 Shpërndarje
iPhone 4S ka procesorin dual-core dhe memorien 512MB

Burime paraprake kanë pranuar atë se çfarë flitej për muaj dhe atë se çfarë e ka thënë Apple në lajmërimin e prodhimit. Smartphone i ri tani është i fuqizuar nga i njëjti procesor dual-core i përdorur në iPad 2. Skuadrat – një nga iFixit, tjetra nga IHS iSuppli – kanë analizuar produktin dhe kanë botuar rezultatet e tyre.

Por këto burime zbuluan diçka që nuk është treguar nga Apple: Shënimet në A5 fuqishëm tregojnë që iPhone 4S përdor 512MB të sistemit të memories, thanë iFixit dhe iSuppli. “Si e dimë që është 512MB? Shikoni shënimin, veçanërisht ‘E4E4’, që tregon shuarjen e dy 2Gb LPDDR2 – për një tërësie prej 4Gb – ose 512MB,” tha iFixit në shënimet që i shoqërojnë këto pranime.

Më parë ishte përfolur që iPhone 4S mund të ofrojë 1GB RAM, dy herë më shumë se iPhone 4 dhe iPad 2.

iSuppli tha që 512MB tregoi besimin e Apple në sistemin e vet operativ për celularë, iOS. “Përdorimi i këtij përqëndrimi të vogël të memories thekson efikasitetin e sistemit operativ iOS të Apple në krahasim me ato të smartphone-ëve kundërshtarë, të cilët përdorin dy herë më teër SDRAM,” tha analisti i lartë i iSuppli, Wayne Lam. “Kjo ul çmimin e këtij nënsitemi të memories, duke drejtuar tek një ekonomi më e mirë e dizajnimit për telefonat e tjerë.”/cio.al

Lajmet e fundit>