IT Organizate

Interneti në vitin 2010, sipas numrave

Maj 10 2012
0 Shpërndarje
Interneti në vitin 2010, sipas numrave

Pingdom publikoi një statistikë interesante çfarë kishte ndodhur në Internet për vitin 2010, duke u nisur nga e-mail mesazhet, e deri tek serverët, sa fotografi janë të ngarkuara, etj. E Pabesueshme është fakti se për një vit janë arritur numra të komunikimin dhe shpërndarjes të përmbajtjeve afërsisht për 2 miliardë përdorues të internetit.

Ja çfar thotë Pingdom:
•    107 trilionë email mesazhe të dërguara në vitin 2010
•    294 milijardë email mesazhe të dërguara në ditë
•    1.8 milijardë email përdorues ka në botë
•    480 milionë më shum përdorues se vitin e kaluar
•    2.9 miljardë email profile
•    89.1% nga gjith email mesazhet janë spam!
•    262 milijardë email mesazhe “SPAM”, dërgohen për një dit
•    25% nga gjith email profilet janë të korporatave

Ka gjithsej 255 milionë ueb faqe, 24.1 milionë më shum se vitin e kaluar.

•    Janë 88.8 milionë .COM domena
•    13.2 milijonë .NET domena
•    8.6 milijonë .ORG domena
•    79.2 milijonë top-level domena të vendeve(.AL, .US, .UK, .IT …)

•    Gjithsej ka 152 milijonë blogje
•    25 milijardë cicërima(twits) të dërguara në Twitter
•    100 milijonë profile të reja në Twitter, krahasuar me vitin e kaluar.
•    175 milijonë përdorues të rrjetit social, Twitter
•    7.7 milijonë e ndiqin në Twitter @ladygaga, e cila është dhe personi më i ndjekur
•    600 milijonë Facebook përdorues
•    250 milijonë më shum përdorues në vitin 2010
•    30 milijardë përmbajtje të shpërndara në Facebook, për 1 muaj
•    70% nga Facebook përdoruesit janë jasht SHBA-së
•    20 milijonë Facebook aplikacione instalohen çdo ditë

•    2 miljardë video shikohen çdo ditë në Youtube.
•    35 orë ngarkohen video në Youtube çdo minutë
•    186 video mesatarisht të shikuara nga çdo përdorues(SHBA)
•    2+ milijardë video të shikuara në Facebook.
•    20 milijonë video të ngarkuara në Facebook çdo muaj
•    5 milijardë fotografi janë të hostuara në Flickr
•    3000+ fotografi ngarkohen në Flicrk çdo minutë
•    130 milijonë fotografi ngarkohen në Flickr çdo muaj
•    3+ milijardë fotografi ngarkohen në Facebook çdo muaj
•    36 milijardë fotografi ngarkohen në Facebook çdo vitë.

Numra të pabesueshme, apo jo?

Lajmet e fundit>