Technology

Inteligjenca artificiale mund mjeshtrin Kinez të lojës antike Go

Maj 23 2017
0 Shpërndarje
Fitorja ndaj lojtarit më të mirë në botë tregon potencialin që ka inteligjenca artificiale në përmbushjen me sukses të detyrave komplekse krahasuar me njeriun. Inteligjenca artificiale mund mjeshtrin Kinez të lojës antike Go Photo Source: Reuters

Një program i inteligjencës artificiale mundi mjeshtrin Kinez të lojës antike “Go,” duke u dhënë shpresë të gjithë atyre që besojnë se “IA” është shumë sesa një iluzion.

Gjatë tre sesioneve, programi AlphaGo qëndro me sukses përballë tentativave të numrit një të botës Ke Jie përballë një audience me zyrtarë të lartë Kinezë dhe ekzekutivin e Alphabet Eric Schmidt.

Fitorja ndaj lojtarit më të mirë në botë tregon potencialin që ka inteligjenca artificiale në përmbushjen me sukses të detyrave komplekse krahasuar me njeriun.

Go, një lojë e cila luhet kryesisht në Kinë, Korenë e Jugut dhe Japoni, është e gjitha lëvizje gurësh në ngjyrë të bardhë dhe të zezë brenda një rrjeti koordinativ. /CIO Albanian

Tags >

GoogleIA
Lajmet e fundit>