Harduer

Intel shënon rënie në tregun e mikroprocesorëve

Nën 5 2011
0 Shpërndarje
Intel shënon rënie në tregun e mikroprocesorëve

Intel pati një rënie në tregun botëror të procesorëve për llaptopë gjatë çerekut të tretë të këtij viti, pasi që Advanced Micro Devices erdhi me procesorët e vet të fundit Fusion PC, tha IDC gjatë të martës.

Shpërndarja e procesorëve të llaptoptit të Intel ra në 82.3A% gjatë çerekut të tretë nga 85.9% gjatë çerekut të tretë të këtij viti, tha IDC në një studim. Shpërndarja e AMD-së në treg u rrit në 17.6% gjatë çerekut të tretë të vitit, që paraqet një rritje nga 13.7% sa ishte në krahasim me të njëjtin çerek të vitit të kaluar.

Tregu i Intel për mikroprocesorë shënoi rënie në 82.3% gjatë çerekut lë tretë nga 85.9% gjatë çerekut të tretë i cili ishte gjetur se kishte 85.9% gjatë çerekut të tretë të vitit të kaluar, tha IDC në një studim. Prania e AMD-së në treg u rrit në 17.6% gjatë çerekut të tretë të vitit nga 13.7% sa ishte në të njëjtën periudhë të vitit gjatë vitit të kaluar.

Prania e Intel në tregun e mikroprocesorëve ka shënuar rënie në 80.2% gjatë çerekut të tretë nga 80.4% sa ishte në vitin e kaluar. Përveç humbjes së pranisë në tregun e desktopëve dhe procesorëve të serverit, prania e AMD-së në treg shënoi rritje në 19.7% nga 19.2%./cio.al

 

Lajmet e fundit>