Historia e kompjuterit

Historia e Komjuterit: 2000 vitet e Para

Kor 26 2011
0 Shpërndarje
Historia e Komjuterit: 2000 vitet e Para
Arnold Nordsieck prodhoi një kompjuter analog në vitin 1950. Ai ishte modeluar sipas analizuesit diferencial të prodhuar deri më 1930, por me dallime të rëndësishme. Për shembull, kompjuteri i Nordsieck përdorte lidhjet elektrike në vend të boshteve mekanike. Kjo ishte pajisja e parë që plotësoi të tre prioritetet e Nordsieck, që ishin "të qenët portabël, i thjeshtë, i besueshëm dhe ekonomik." Përmasat e vogla si dhe inxhinieria e çiltër e paisjes së tij përmbushnin tre kushtet themelore. Dhe çmimi i tij prej 700 dollarësh gjithashtu përmbushi edhe kushtin e katërt.
1 2 3 4 5  6  

 

Lajmet e fundit>