Business & Management

Hasbro është në bisedime për të blerë DreamWorks Animation

Nën 13 2014
0 Shpërndarje
Hasbro është në bisedime për të blerë DreamWorks Animation

jeffrey-katzenberg-3Sipas një raporti nga Deadline.com, Hasbro dhe DreamWorks Animation janë duke arritur një marrëveshje për blerjen e DWA nga Hasbro. Kjo marrëveshje konsiston gjithashtu në krijimin e një kompanie të kombinuar e cila do të quhet DreamWorks Hasbro. Raporti zbulon se mbeten 60 ditë deri në ditën e finalizimit të kësaj marrëveshjeje.

DreamWorks aktualisht ka të ardhura prej 1.9 miliard dollarësh dhe studio e saj është përgjegjëse për krijimin e filmave të animuar që përfshijnë ‘Shrek’, ‘Madagascar’ dhe ‘How To Train Your Dragon’. Raporti i Deadline thotë se CEO i DWA, Jeffrey Katzenberg i ka kërkuar kompanisë Hasbro 35$ për çdo shpërndarje. Gjithashtu New York Times, e cila citon një burim tepër të afërt më çështjen, e konfirmon këtë marrëveshje që do të finalizohet së shpejti. Studio DreamWorks Animation është një biznes tepër i lakmuar nga kompani të ndryshme, sidomos pas blerjes së AwsomenesTV për 100 milion dollarë në maj të vitit 2013.( (CIO Albanian)

Tags >

biznesCEO
Lajmet e fundit>