Internet

Gjykata evropiane vendos që Google duhet të respektojë “të drejtën për t’u harruar”

Maj 14 2014
0 Shpërndarje
Gjykata evropiane vendos që Google duhet të respektojë “të drejtën për t’u harruar”

Google-EuropeA është përgjegjëse Google për lidhjet tek uebfaqet e vjetra që mund të dëmtojnë reputacionin tuaj? Një gjykatë në Bashkimin Evropian mendon përgjigjet me po ndaj kësaj pyetjeje. Gjykata Evropiane e Drejtësisë vendosi gjatë të martës që konsumatorët duhet të kenë “të drejtë të harrohen” dhe mund t’i kërkojnë kompanisë Google që të largojë lidhjet dëmtuese. Google ka thënë që vendimi është “zhgënjyes” dhe është i barasvlershëm me censurimet. “Tani na duhet kohë të analizojmë implikimet,” tha një zëdhënës për BBC-në.

Shkaku është i bazuar në një ankesë nga një spanjoll i cili tha që një letër ankandi në shtëpinë e tij të rimarrë ka dëmtuar reputacionin e tij. Gazeta La Vanguardia e publikoi informacionin në vitin 1998. Në një postim në rrjetin social Facebook, komisionarja e drejtësisë në Bashkimin Evropian, Viviane Reding, e përshëndeti vendimin duke e quajtur si një “fitore të qartë për mbrojtjen e të dhënave personale për evropianët.”

Kjo nuk është hera e parë që metodat e privatësisë nga Google janë sfiduar. Një grup i studentëve nga Kalifornia është duke e paditur gjigantin Google për praktikat e veta të skanimit të porosive në Gmail për të grumbulluar informacionet e synuara të reklamimit. Muajin e kaluar, Google lajmëroi që më nuk i skanon e-mailat e studentëve. (CIO Albanian)

Tags >

Google
Lajmet e fundit>