Business & Management

Foxconn do të zëvendësojë 500,000 punëtorë me një milion robotë

Tet 15 2016
0 Shpërndarje
Foxconn do të zëvendësojë 500,000 punëtorë me një milion robotë

robotIndustria Preçize Hon Hai, e bazuar në Taiwan, planifikon të investojë $223 milion për të ndërtuar një vend prodhimi R&D në Taiwan për të zhvilluar dhe prodhuar një mbretëri robotësh.

Projekti pritet që të gjenerojë një vlerë prodhimi të llogaritur prej $4 miliard në tre deri pesë vitet e ardhshme dhe të krijojë rreth 2,000 vende pune ndërkohë që zëvendëson 500,000 punëtorë kinezë me 1 milion punëtorë.

Gjithashtu kompania tha se mbi 40,000 robotë aktualisht operojnë në Kinë në fabrikat e saj të prodhimit dhe si rezultat mbi 60,000 punojës janë larguar nga puna. (CIO Albanian)

Tags >

Foxconn
Lajmet e fundit>