Business & Management

Foxconn, Apple dhe Dell formojnë një konsorcium për blerjen e Toshiba

Qer 13 2017
0 Shpërndarje
Por ai refuzoi të jepte detaje lidhur me ofertën dhe sesa do të investojnë secili kompani përkatësisht. Foxconn, Apple dhe Dell formojnë një konsorcium për blerjen e Toshiba Photo Source: Reuters

Apple, Dell dhe Kington Technology bashkuan forcat me Foxconn një një konsorcium i cili synon blerjen e biznesin të çipeve të memorjes së Toshiba tha shefi ekzekutiv i prodhuesit më të madh në botë të elektronikës.

Terry Gou, themelues dhe ekzekutiv i Foxconn, tha se edhe Amazon ka shprehur interes për tju bashkuar konsorciumit dhe se ka patur diskutime me Google, Microsoft e madje Cisco.

Por ai refuzoi të jepte detaje lidhur me ofertën dhe sesa do të investojnë secili kompani përkatësisht.

“Mund tu them se Apple do të jetë pjesë,” tha Gou gjatë një interviste për Reuters. Foxconn tha divizioni japonez Sharp besohet se do të kenë afro 40% të aksioneve të Toshiba nëse arrihet marrëveshja. /CIO Albanian