Business & Management

Divizioni i lojërave të Microsoft tashmë njihet si Xbox Studios

Shk 6 2019
0 Shpërndarje
Lëvizja ka për qëllim të unifikojë Xbox si marka e cila përfshin të gjitha përpjekjet e kompanisë në sektorin e video lojërave. Divizioni i lojërave të Microsoft tashmë njihet si Xbox Studios

Microsoft ribrandoi biznesin e zhvillimit të video lojërave nga Microsoft Studios në Xbox Game Studios. Emri i ri përfshin 13 studio lojëra që Microsoft ka blerë gjatë viteve.

Këtu përfshihet zhvilluesi i Fallout:News Vegas, Halo, Gears of Wars, Gellblade dhe Wasteland 2.

Lëvizja ka për qëllim të unifikojë Xbox si marka e cila përfshin të gjitha përpjekjet e kompanisë në sektorin e video lojërave.

Në 2020-ën gjithashtu pritet lançimi i gjeneratës së re të konsolave me dy modele të reja Xbox.

Gjithashtu flitet për një shërbim streaming i cili do të ketë vonesa të ulëta transmetimi falë rrjetit Azure Cloud.

Ja lista e studiove që do të përfshijë Xbox: /CIO Albanian

 • 343 Industries (Halo)
 • The Coalition (Gears of War 5)
 • Compulsion Games (We Happy Few)
 • The Initiative (led by 2013 Tomb Raiderboss David Gallagher)
 • inXile Entertainment (Wasteland 2)
 • Minecraft (Minecraft)
 • Ninja Theory (DmC: Devil May CryHellblade: Senua’s Sacrifice)
 • Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas)
 • Playground Games (Forza Horizon)
 • Rare (Sea of Thieves)
 • Turn 10 Studios (Forza Motorsport)
 • Undead Labs (State of Decay)
 • Xbox Global Publishing Group

Tags >

microsoft