Mobile

Depërtimi i smartfonëve në SHBA tani arrin 61%

Qer 8 2013
0 Shpërndarje
Depërtimi i smartfonëve në SHBA tani arrin 61%

smartphonePronarët e smartfonëve janë një shumicë e abonuesve të telefonisë në Amerikë më 61%. Sipas Nielsen, smartfonët u bënë pajisja dominante mobile në Amerikë në mars të vitit 2012.

Shifrat për tremujorin e parë të këtij viti tregojnë gjithashtu që Android është sistemi operativ dominant me 53% duke u ndjekur me iOS 40%.

Gjatë kërkimit u zbulua tjetër që :

Depërtimi i smartfonëve sipas moshave 25-34 ishte 78%, ndërsa për moshat 18-24 ishte 75% . Të moshuarit mbi 55 vjeç kanë një penetrim më të ulët prej 42%.

Amerikano-aziatikët kanë mbizotërimin më të madh të pronarëve me smartfonë ku dallohen me 75%.

Botërisht, Amerika është një nga gjashtë shtetet që kanë një penetrim të smartfonëve më të madh se 50% gjatë 2012 sipas eMarketer. Të tjerat janë Koreja e Jugut, Norvegjia, Suedia, Australia dhe Anglia. (CIO Albanian)