Harduer

Çip A6 i Apple për të përmirësuar punën në iPad 3

Gus 23 2011
0 Shpërndarje
Çip A6 i Apple për të përmirësuar punën në iPad 3

iPad-i i ri i Apple do të jetë më i shpejt dhe më i fuqishëm-më efikas për shkak të procesorit të ri të vet quad-core A6, por tableti i ri mund të mos jetë gati për ta lëshuar deri në qershorin e ardhshëm, tha një analist gjatë të hënës.

A6 do t’i japë sukses procesorin dual-core A5 të përdorur në iPad 2 të Apple, tha Linley Gwennap, i cili është themelues dhe analisti kryesor në The Linley Group. A6 do të ndërtohet nga ndërmarrja e çipave Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), tha Gwennap, duke cituar shumë burime. A5 prodhohet nga Samsung dhe Apple është futur në një konflikt ligjor me atë ndërmarrje.

Planifikimi për prodhimin e A6 tregon që nuk do të prodhohet deri në çerekun e dytë të vitit të ardshëm, që nënkupton që edhe iPad nuk do të dalë deri atëherë, tha Gwennap.

Një raport në Wall Street Journal gjatë javës së kaluar citoi burime të paemëruara që thonë se Apple shpreson që të lëshojë pajisjen iPad 3 në fillim të vitit të kaluar.

A6 duhet t’i sjelljë më shumë funksionim pajisjes së ndërmarrjes Apple duke ruajtur jetëgjatësinë e baterisë. Shumë nga përmirësimet do të vijnë nga procesi 28 nanometërsh i prodhimit nga TSMC.

Djemët e tabletës janë të ngazëllyer për të ofruar më shumë funksionim me të njëjtën jetëgjatësi të baterisë” tha Gwennap./cio.al

Lajmet e fundit>