Business & Management

Bursa e Nasdaq fillon përdorimin e inteligjencës artificiale

Maj 17 2017
0 Shpërndarje
Nasdaq Analytics Hub do të përdorë inteligjencën artificiale për të përmirësuar më tej strategjitë e tyre investuese. Bursa e Nasdaq fillon përdorimin e inteligjencës artificiale Photo Source: Reuters

Bursa e Nju Jorkut Nasdaq lançoi një shërbim të ri ditën e Marte i cili u vjen në ndihmë menaxherëve të fondeve dhe tregtarëve duke përdorur median sociale, lajmërimet nga bankaq qendrore, distributorët e një sërë burimesh të reja të cilat pritet të rritin fitimet.

Nasdaq Analytics Hub do të përdorë inteligjencën artificiale për të përmirësuar më tej strategjitë e tyre investuese.

Të dhënat nga Nasdaq dhe palët e tretë vinë falë ndihmës që ofron startupi financiar Lucena Research.

Operatori i këmbimit tha se do të shtojë burime të reja të dhënash si dhe analiza vazhdimisht në të ardhmen. /CIO Albanian

Tags >

Nasdaq