Business & Management

Bill Gates mund të bëhet trilioneri i parë në botë

Jan 25 2017
0 Shpërndarje
Bill Gates mund të bëhet trilioneri i parë në botë

5888b727c36188b2258b4579Themeluesi i Microsoft Bill Gates mund të bëhet trilioneri i parë në botë brenda 25 vitesh thotë rrjeti ndërkombëtar i organizatave Oxfam.

Duke pasur në konsideratë ritmin e rritjes së pasurisë së Gates, trilionin e parë ai mund ta arrijë brenda 2042 kur ai të jetë 86 vjeç.

Kur ekzekutiv legjendar u larguar nga Microsoft në 2006, ai kishte një pasuri prej 50 miliard dollar. Dekadën e fundit pasuria e tij u rrit në 75 miliard dollar pavarësisht përpjekjeve të tij për ta dhënë për fondacionin e tij.

Së fundi Oxfam publikoi një raport i cili pretendon se tetër njerëzit më të pasur në botë (Gates, Warren Buffett, Armancio Ortega, Carlos Slim, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Larry Ellison dhe Michael Bloomberg) zotërojnë pasuri aq sa kanë 3.6 miliard njerëz së bashku nga vendet e varfra. (CIO Albanian)