Aplikacione

Aty ku Microsoft tërhiqet, Open Source lulëzon

Sht 13 2011
0 Shpërndarje
Aty ku Microsoft tërhiqet, Open Source lulëzon

LibreOffice sapo ka lëshuar depon e vet të re për komunitet për shtojcat dhe ndërfaqet e LibreOffice (dhe OpenOffice.org).

Kjo lëvizje vjen dy javë pas vendimit befasues të Microsofitt që nuk do të mbështes përdoruesit rreth ndërfaqeve për Office. Sipas një postimi zyrtar në blogun e Office, mekanizimi i tanishëm për publikim, kategorizim, vlerësim dhe rifitim për ndërfaqet e përdoruesve të Microsoft Office do të shuhet më 1 tetor.

Në faqen e LibreOffice shkruhet “vullnetarët e komunitetit testojnë dhe vëzhgojnë shtojcat e gatshme, dhe ato që i plotësojnë kriteret do të etiketohen konkretisht.”

Ju jeni të ftuar në testimin publik beta për shtojca dhe/ose për ndërfaqe. Nëse e vendosni një ndërfaqe ose shtojcë gjatë fazës beta, ai do të jetë i gatshëm kur faqet të kryejnë testimin./cio.al

Lajmet e fundit>