Harduer

AMD po bën gati kartën grafike kryesore të serisë Radeon HD 8000

Tet 3 2012
0 Shpërndarje
AMD po bën gati kartën grafike kryesore të serisë Radeon HD 8000

AMD po punon në një gradë shumë të kënaqshme për serinë e tyre 8000. Një informacion i gpu së brezit të ardhshëm të AMD i quajtur Teferine doli në internet , dhe njësoj siç pritej është një bishë e vërtetë.

Tenerife është pjesë e AMD Sea Island dhe do të nxjerrë jashtë pune HD 7970. Ne thjeshtë do ta quajmë HD 8970, por kuptohet që nuk është emri zyrtar akoma.

HD 8970 ka 2304 procesorë, 128 TMU de 48 ROP. Shpejtësia e orës është e panjohur, por është e aftë për 4.5 TFLOPS dhe 20% më shumë performancë version i mëparshëm.

Specifika të tjera përfshijnë 3GB DDR5 bashkë me 6GHx në një bus 384-bit, dy porta Display, portë HDMI dhe lidhje DVI. TDP do të jetë 250W. (CIO Albanian)