Business & Management

Amazon do të shkurtojë 10 mijë vende pune

Nën 16 2022
0 Shpërndarje
Pritet që vendimet e tyre të vihen në zbatim së shpejti dhe se kriza ekonomike po jep shenjat e saj në këto kompani globale. Amazon do të shkurtojë 10 mijë vende pune

New York Times raportoi të hënën, duke cituar njerëz te brendshëm për këtë çështje, se Amazon duke filluar nga java e ardhshme planifikon të shkurtojë 10 mijë vende pune.

Shkurtimet e Amazon thuhet se do të fokusohen në njësinë e pajisjeve të gjigantit të tregtisë elektronike, e cila strehon asistentin e zërit “Alexa”, si dhe departamentin e saj të shitjes me pakicë dhe burimet njerëzore.

Kompania nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.

Që nga 31 dhjetori i vitit të kaluar, Amazon kishte rreth 1,608,000 punonjës me kohë të plotë dhe me kohë të pjesshme dhe shkurtimet do të përfaqësonin rreth 3% të punonjësve të korporatave të Amazon dhe më pak se 1% të fuqisë punëtore të saj globale.

Themeluesi i Amazon, Jeff Bezos, ka paralajmëruar se ai beson se SHBA ose është në një recesion ose po shkon drejt një recesioni dhe se njerëzit dhe korporatat duhet “të rrëzojnë kapakët”.

Të dielën, ne CNN ai shtoi se : “Këshilla ime për njerëzit, qofshin ata pronarë të bizneseve të vogla, është të mos rrezikojnë ne këto momente. Nëse do të bënit një blerje, mbase ngadalësoni pak atë blerje. Qëndroni gati dhe prisni pak.”

Javën e kaluar, Meta Platforms  tha se do të shkurtonte më shumë se 11,000 vende pune, ose 13% të fuqisë së saj punëtore, për të frenuar kostot. Twitter gjithashtu ka njoftuar se do të shkurtojë gjysmën e 7,500 punonjësve të saj.

Pritet që vendimet e tyre të vihen në zbatim së shpejti dhe se kriza ekonomike po jep shenjat e saj në këto kompani globale. /CIO Albanian

Tags >

Amazon