Slider

30 njerëzit me ndikim më të madh në teknologji

Jan 13 2013
0 Shpërndarje
30 njerëzit me ndikim më të madh në teknologji

Të jesh informaticien, biznesmen apo thjesht një person i pasionuar pas teknologjisë do të duhet që në një pikë të jetës të lexosh më tepër rreth personave që ndikojnë më tepër në këtë fushë, ata që e çojnë atë përpara me idetë dhe krijimet e tyre, ata që kanë vizionin largpamës si armën më të fortë të vetes.

Forbes ka krijuar një listë me 30 personat me ndikim më të madh në teknologji, të cilën po e paraqesim më poshtë:

Pete Cashmore –themelues i Mashable

Sheryl Sandberg – COO e Facebookintro

Tim Cook – CEO i Apple

John Doerr – sipërmarrës, kapitalist dhe partner i Kleiner Perkins Caufield & Byers

Virginia Rometty – Kryetare dhe CEO e IBM

Tim Armstrong – Kryetar dhe CEO i AOL

Dennis Crowley – Bashkëthemelues i Foursquare

Kevin Ryan – CEO i Gilt Groupe

David Karp – Themelues dhe CEO i Tumblr

Jack Dorsey – Krijues i Twitter

Larry Page – Bashkëthemelues dhe CEO i Google

Steve Ballmer – CEO i Microsoft

Larry Ellison – Bashkëthemelues dhe CEO i Oracle

Jeff Bezos – Themelues dhe CEO i Amazon.com

Michael Dell – Themelues dhe CEO i Dell

Tim O’Reilly – Themelues i O’Reilly Mediaintro1

Pierre Omidyar – Themelues dhe kryetar i eBay

Alfred Lin – Partner tek Sequoia Capital

Marissa Mayer – Presidente dhe CEO e Yahoo!

Jeff Weiner – CEO i Linkedin

Yishan Wong – CEO i Reddit

Paul Otellini – President dhe CEO i Intel

Scott Cook – Themelues i Intuit

Meg Whitman – CEO e Hewlett-Packard

Marc Benioff – Kryetar dhe CEO i SalesForce.com

Jack Ma – Pronar i Alibaba Group dhe Taobao

Vinod Khosla – Bashkëthemelues i Sun Microsystems, themelues i Khosla Ventures

John Chambers – Kryetar dhe CEO i Cisco Systems, Inc.

Paul Graham – Bashkëthemelues i Viaweb (ose ndryshe Yahoo! Store) dhe Y Combinator

Steve Blank – Profesor mbi sipërmarrjen në Stanford University; ka punuar ose themeluar tetë kompani start-up, katër prej së cilave janë tashmë publike. (CIO Albanian)