Internet

Si funksionojnë tregjet e zeza online

May 15 2012
0 Shpërndarje
Si funksionojnë tregjet e zeza online

Hetuesi i korporatave Brandon Gregg tregon se si Bitcoins dhe TOR ndihmojnë në lulëzimin e tregjeve të zeza anonime. Interneti nuk është më i panjohur për krimin. Që nga falsifikimi dhe produktet e vjedhura, e deri tek drogat ilegale, identitetet dhe armët e vjedhura, pothuajse gjithçka mund të blihet online me vetëm disa klikime. Tregu i zi online jo vetëm që mund të caset nga kushdo me një lidhje internet, por i tërë procesi i porositjes së shërbimeve dhe mallrave të ndaluara është shumë i lehtë dhe anonim, me shumë tregje për të shitur apo blerë çfarëdo që dëshironi.

Të kuptuarit se si lulëzon tregu- i parregulluar dhe i pagjurmueshëm- mund të ju ofroj një ndjesi të kërcënimeve (ose burimeve) që ndikojnë tek ju dhe biznesi juaj. Në rastin tonë, ne do të transferojmë një shumë prej 1,000 $ nga llogaria jonë e rregullt bankare në një sistem matematikor me kode binare, dhe do të futemi në një lagje te internetit të përdorur nga kriminelët. Kjo botë e fshehur i mundëson çdokujt të blej numra kredit kartelash të vjedhura, identitete të rreme- dhe madje edhe një lansues granatash. Udhëtimi në anën e errët të internetit fillon me dy programet open-source: Bitcoin dhe Tor Bundle.

Zhvendosja e parave

Bitcoin është një vegël sistemi që funksionon si bankë personale për ruajtjen dhe investigimin e valutave digjitale në kompjuterin tuaj. Pasi të instalohet në sistemin tuaj, ai qëndron i zbrazët duke pritur që të mbushet me kesh digjital të pagjurmueshëm.

Mbushja e tij është pjesa më e ndërlikuar. Sistemi digjital monetar online kryesisht kryhet nga Paypal, Western Union si dhe kompanitë bankare që provojnë të ndjekin rregullat e qeverisë kundër mashtrimit dhe shpërlarjes së parasë. Ekzistojnë dy hapa për të marrë ligjërisht paratë dhe për t’i konvertuar ato në vlera aktuale Bitcoins në bankën tonë digjitale dhe anonime.

Filloni duke hapur një llogari bankare falas Dwolla (www.dwolla.com). Mund të përdorni informacionet tuaja reale- nuk jeni duke bërë asgjë joligjore. Pas tre ditësh do të ju ofrohet një test mashtrimi për të identifikuar transfere të vogla në llogarinë tuaj Dwolla dhe llogarinë tuaj bankare. Pasi të keni konfirmuar llogarinë, transferoni një shumë nga banka juaj personale në Dwolla. Pas