IT Organizate

IDC thotë se biznesi do të bëhet më social në 2011-ën

Jan 26 2011
0 Shpërndarje
IDC thotë se biznesi do të bëhet më social në 2011-ën

Sipas firmës së hulumtimevetë IT-së, IDC, bizneset do t’ukthehen veglave të rrjetevesociale në vitin 2011, por dotë ekzistojnë vetëm disa platformasociale të zgjedhura nga bizneset. Nëse kjo është e vërtetë,atëherë platformat sociale të bashkëpunimit do të përmirësohenshumë gjatë vitit të ardhshëm. Platformat e fokusuara në biznesenuk do të jenë të vetmet që do të shohin një rritje në përdorim ngabizneset.

IDC ka vërejtur që shumë biznese të vogla dhe të mesmedo t’u kthehen rrjeteve sociale si Facebook për të “ndërtuar njëprezencë online falas që përmirëson aftësinë e tyre për të marrëdhe përfituar konsumatorë pa pasur nevojë që të shpenzojnë paranë ndërtimin e një web faqeje tradicionale. Këto parashikime për2011-ën vijnë nga raporti “Top 10 parashikimet për 2011-ën” iIDC-së, që është publikuar në fund të kësaj jave.

Frank Gens, analistkryesor në IDC, ka deklaruar në raport se rrjeti social është njëraprej teknologjive që do të shkojë përtej qëllimit kryesor të tij dhedo të bëhet një platformë serioze në vitet e ardhshme. Në mesin eparashikimeve të Gens është edhe Jive Software Inc., që do të ketënjë IPO në vitin e ardhshëm. Jive është një shërbim enterprise 2.0 që përdor veglat e ngjashme të rrjetit social, si Facebook, përshembull azhurnimet, kërkimin e njerëzve dhe kanalet e komunikimitdhe i aplikon ato në botën e korporatave.Gens gjithashtu parashikon se prodhuesit kryesorë si Oracle , SAP, Microsoft, Hewlett Packard (HPQ), Cisco Systems dhe IBM do tëshikojnë mundësitë për të blerë bizneset e fokusuara në rrjetetsociale për të kaluar në hapësirën sociale/të bashkëpunimit ose dotë mbeten në ofertat aktuale. Gens madje prashikoi që 30% elojtarëve në tregun e softuerëve socialë do të gëlltitet nga kompanitëe tjera në vitin 2011.

Dan Olds, analist në Gabriel ConsultingGroup, gjithashtu deklaroi se do të ketë shumë përpjekje nga kompanitëqë t’u futen rrjeteve sociale këtë vit. Por ai shtoi se tregu dotë ngushtohet pjesërisht për shkak se kompanitë që kanë testuarujërat e rrjeteve sociale do të dështojnë.“Ky nuk do të jetë një vit i madh i rrjetit social, por do të jetë më imadh se viti 2010”, thotë Olds. “Ekonomia, në përgjithësi, do tëjetë një faktor, duke e mbajtur tregun paksa prapa. Nëse ekonomiarimëkëmbet, atëherë ky do të jetë një vit i madh.”Sharon Gaudin mbulon teknologjinë e Internetit dhe Web 2.0 sidhe çipat e desktopëve dhe laptopëve për Computerworld. NdiqeniSharonin në [email protected] ose abonohuni në Sharon RSSfeed .E-mail adresa e saj është [email protected]

Lajmet e fundit>